КОЈ ЌЕ ЈА МАСИРА ДЕСКОСКА: Министерката за образование вработува масер како соработник за јавни набавки

0
736

Министерството за образование и наука распишало оглас за вработување на помлад соработник во секторот за Јавни набавки на оваа институција. Во „посебните услови“ е наведено дека се бара лице кое поседува 6Б квалификации од правните науки, политичките науки или кинезиологија.

Се поставува прашањето која е потребата во секторот за јавни набавки да се вработи кинезиолог, ако се знае дека кинезиологија е наука за движењето, а се опишува како дополнителна или алтернативна терапија која, при следењето на мускулите, се обидува да ја пронајде причината за нерамнотежата во телото.

Коментирај