Кој директор се прости од функција со потпис вреден 5,6 милиони евра?

0
705

Гајур Кадриу, сега екс директор на безимената државна компанија која до неодамна се викаше „Македонија Пат“, на денот кога премиерот Зоран Заев објави дека е разрешен, склучи договор за набавка на битумен вреден 5,61 милиони евра (договор со најголема вредност на ова претпријатие од 2008 година до сега). И овој тендер за набавка на битумен бил со само една понуда

Гајур Кадриу, повеќегодишен директор на „Македонија Пат“, разрешувањето од функцијата го одбележа со потпис на најголемиот тендер што оваа државна компанија го склучила во последните 11 години. Станува збор за набавка на битумен 50/70 за производство на асфалт и е вреден 5,61 милиони евра. И на овој тендер имало само една понуда што е вообичаено за тендерите на кои од 2015 година до сега „Македонијапат“ набавувала битумен.

Извор: Република / Целиот текст на: Фактор.мк

Коментирај