Киро Глигоров во 2010: Сите сакаат да ја приграбат Македонија, епа не може (ВИДЕО)

0
2688

„Сите сакаат да ја приграбат Македонија! Е, па, не може. Ќе се бориме до последен човек, ама нема да може!“

Ова е изјава на првиот македонски претседател Киро Глигоров, дадена не толку одамна, на 17-ти април 2010 година, на нешто помалку од две години пред неговата смрт во 2012-та година.

Погледнете го видеото од тогашната изјава на поранешниот Претседател на Република Македонија.

Коментирај