Ким Мехмети: Нема Албанци за да гласаат на референдумот, но тука се ДУИ со „експертите“ за полнење на кутии!

0
997

Аналитичарот и писател Ким Мехмети, ја анализираше започнатата кампања за референдумот на 30 септември во Македонија и истакна дека, иако нема Албанци за да гласаат не постои ризик за неуспех на референдумот, бидејќи таму е прозападниот претседател на ДУИ со неговите експерти за полнење на гласачките кутии!, пишува весникот на албански јазик Лајм.

Мехмети изрази загриженост дека полнењето кутии како негативна појава, овој пат може да се толерира и од страна на Брисел.

„Сите државници на нашите „Албании“, живеат со стравот од неуспех на референдумот за промена на името на Македонија, и ги повикуваат Албанците во земјава да гласаат за македонско-грчкиот договор! Дали е можно да бидат толку неинформирани и да не знаат дека албанската младина ја напушти Македонија и дека во оваа земја, живеат само толку Албанци колку што е бројот на неспособните за работат и гласачите на ДУИ?!

Па еве јас ви велам: не грижете се, бидејќи во Македонија нема Албанци за да гласаат, но таму е прозападниот претседател на ДУИ со неговите експерти за полнење на гласачките кутии! Па дури и за прв пат, оваа „демократска” акција, која оваа партија ја применува со децении во континуитет за време на изборите, нема да им попречуваат ниту од Брисел! Затоа што можеби ние не станавме како цела Европа, но уште одамна ЕУ веќе стана како сите нас”, напиша Ким Мехмети, на својот Фејсбук профил.

Коментирај