И кенијците почнаа да се допингуваат – Овој атлетичар, шампион доби голема казна!

0
248

Олимпискиот шампион во атлетика на трката од 1.500 метри, Асбел Кипроп од Кенија е дисквалификуван на четири години поради допинг, информира веб-страницата на Независниот орган за борба против негативните настани во атлетиката (АИУ).

Допинг тестовите на Кипроп биле позитивни на еритропоетин (ЕПО).

kiprop

Дисквалификација на Кениецот ќе се смета од 3 февруари 2018 година.

Неговите резултати од 27 ноември 2017 година се поништени.

Коментирај