„Катимерини“: Грција истражува дали имало притисоци кон пратениците да гласаат за Договорот од Преспа

Обвинителството на грчкиот Врховен суд во петокот ги испратил до парламентот досиејата за тековната истрага за постапување со случајот „Новартис“, за да можат пратениците да одлучат дали ќе го укинат имунитетот на именуваните политичари кои се предмет на истрага. Поранешниот конзервативен премиер Антонис Самарас и поранешниот социјалистички министер за финансии Евангелос Венизелос, кои сведочеа во … Продолжи со читање „Катимерини“: Грција истражува дали имало притисоци кон пратениците да гласаат за Договорот од Преспа