Каракамишева: Запомни, на овие избори нема да победи најдобриот кандидат, туку најдобрата режија на сценаристот!

0
749

Со шкртање на гласачкото ливче во делот каде што ќе пишува РСМ ништо не си направил.

Исшкртаното ливче е по дифолт неважечко значи ќе биде тргнато на страна ама ќе учествува во процесот на кревање на потребниот цензус за избор на кандидатот на странската инсталација во државата.

Со гласањето за твојот претседателски кандидат (кој на пример, би бил предложен од ВМРО, или од друга партија, или предложен од граѓани како независен кандидат), за кој си свесен дека со полнење на кутии и со фалсификати на записници ќе изгуби ако не е од хунтата ИМ ЈА ЛЕГИТИМИРАШ СЕВЕРНА!

Тоа е сценариото на туторот!

Да ги намами луѓето да излезат на гласање и да дадат амин на Северна, а при тоа пак да си инсталира свој послушник претседател.

На овие избори НЕМА ДА ПОБЕДИ НАЈДОБРИОТ КАНДИДАТ.

Цекта на овие избори е да се обезбеди добар спотер кандидат кој ќе ги намами гласачите да излезат за да ја прифатат РСМ како готова работа и пак да победи кандидатот на хунтата.

Секако твое е да одлучиш дали ќе губиш со изборот на твојот кандидат, а истовремено ќе дадеш дозвола на Северна (две омаловажувања во едно) или нема да направиш ништо од тоа (нема да дозволиш да те омаловажат)!

ТИ ОДЛУЧУВАШ!

ЗАПОМНИ, НА ОВИЕ ИЗБОРИ НЕМА ДА ПОБЕДИ НАЈДОБРИОТ КАНДИДАТ, ТУКУ НАЈДОБРАТА РЕЖИЈА НА СЦЕНАРИСТОТ!

Пишува: Проф. д-р Тања Каракамишева на Фејсбук

Коментирај