Каракачанов: Македонија кон ЕУ како играч со жолт картон – Бугарија го држи црвениот

0
273

Македонија продолжува кон Европската Унија како играч со жолт картон, но Бугарија го држи црвениот, изјави вицепремиерот на Бугарија, Красимир Каракачанов.

-Бугарија нема да го стопира стартот на преговори, но тие можат да бидат долги, погледнете ја Турција колку години преговара, вели Каракачанов, пренесуваат бугарските медиуми.

Министерката за внатрешни работи, Екатерина Захариева, пред Министерскиот совет, изјави за медиумите дека Бугарија ќе поддржи почеток на преговори со Северна Македонија и за Албанија, но и дека бугарската Влада е против раздвојување на овие две земји.

Коментирај