Како најлесно да се ослободиме од бактериите

0
569

Што и да правиме секој ден, треба да биде во полза на хигиената и доброто здравје. Најдобар начин да се направи тоа е да се заштитиме колку што можеме повеќе од бактериите. Затоа, ви посочуваме неколку практични работи кои треба да ги направите за да се ослободите од бактериите.

Исчистете го телефонот

tumblr_inline_nzkt1lfWY31tdhh8y_1280

Според студија на Стенфорд Универзитетот направена минатата година, на телефонот има 18 пати повеќе бактерии отколку на тоалетната школка. Набавете марамче од микрофибер и аголот натопете го во топла вода со сапун. Нежно бришете го телефонот на редовна база.

Чистете ја тастатурата

tumblr_inline_nzkt23iYDs1tdhh8y_1280

Немате идеја колку е нечиста тастатурата на компјутерот. Содржи многу повеќе бактерии и од телефонот. На секојдневна база треба да се обрнува внимание на нејзината чистота. Почнете додека го читате овој текст.

Исчистете ја главата на тушот

c0c311b3-ff52-4040-9b89-a11cb254becf

Време е и ова да се направи. Нели тушот е местото каде што треба да се исчистиме, нели? Според едно истражување, тушот може да предизвика некое заболување кај вас, а бие нема да бидете ниту свесни за тоа. Една годишно најмалку, е препораката за чистење и тоа со помош обична кеса која ќе ја наполните со оцет и ќе ја врзете околу главата на тушот да отседи преку ноќ. Ова ќе го исчисти бигорот и ќе ги уби е бактериите.

Купете си ваков реквизит

tumblr_inline_nzkt4951qF1tdhh8y_1280

Грозно е кога се туширате и кадата или туш кабината ви се полни со вода до глуждови заради затнат одвод. Најлесто се затнува од влакна кои не се баш најпривлечни за чистење.Инвестирајте во еден ваков рекзивит и верувајте, сте завршиле голема работа.

www.hybread.mk

Коментирај