Како да ги цртате вашите нокти

0
1226

За вашите нокти да изгледаат креативно и уникатно пуштете ја вашата креативност, земете ги лаковите и почнете да ги цртате…

Може да се инспиритате од различни теми или дезени. Од боите и шарените цвеќиња, до дезени од некое праче облека, геометриски фигури, пруги и што уште не.
Оваа сеозна вашите нокти може да ги комбинирате и со нежната шминката, но понекогаш може да ги правите и повесели или пак да ги цртате со повеќе од една боја.

Ако сте храбри, играјте си со боите и текстурата, во комбинација си формите и должината на ноктите.

Ова се мали детали кои ќе го трансформираат изгледот на вашите нокти:

Потребни средства :

1. База : лак за заштита на ноктите;

2. Две или повеќе бои: Може да користите контрасни бои;

3. Краен слој: ја осветлува и задржува бојата;

4. Шаблон: ако не сте вешти во цртање, користете шаблон;

5. Четка: четките ќе ви помогнат да го нацртате она што ви се допаѓа;

6. Коректор: да се исправат грешките;

7. Отстанувач за бојата на лакот;

8. Интересни камчиња- само за професионалци;

Коментирај