Јовановски: Името Рашела Мизрахи е испишано на камен, на македонски и на еврејски јаик, за век и веков

0
4132

Името Рашела Мизрахи е испишано на камен, на македонски и на еврејски јаик, за век и веков – напиша на својот Фејсбук профил актерот Владо Јовановски.

„ТАБЛА!

Таблата ми беше даровна. Краток есеј.

Табли се пишуваат и се бришат, а пишаното на камен останува. Името Рашела Мизрахи е испишано на камен, на македонски и на еврејски јазик, за век и веков. Не може да се избрише од македонската и од еврејската историја“, стои во Фејсбук објавата на Јовановски

Собранието ја разреши министерката Рашела Мизрахи поради таблата со натпис Република Македонија

ВИДЕО: Не ја прашувајте Мизрахи, прашајте ја Мила каде е новата табла? Јас сум Рашела Мизрахи, горда Еврејка од Македонија!

Коментирај