Јоци: Државното здравство нема доволен број на возила за Итна помош, па вчера биле ангажирани и приватни возила

0
727

„Државното здравство нема доволен број на возила за Итна помош, па вчера биле ангажирани и приватни возила од Систина и Неуромедика. Прашање е кога стасале, колку време по несреќата.

За спас на човечки животи во прашање се секунди, да се сопре крварење на пример, да се реанимира повреден, да му се даде кислород на лице место.

Ние немаме хеликоптерска итна медицинска помош. Да стаса брзо и да се заштеди во време.

Трулиот систем вчера дојде до полн израз.
Сочувствата и солзите во телеграмите не се доволни.“

Пишува: Јорданка Ивановска-Јоци на Фејсбук

IMG_20190214_124930_850

Коментирај