Јохан Тарчуловски од Штип: Овде е центарот на македонштината!

0
200

Јохан Тарчуловски од ВМРО-ДПМНЕ во текот на вчерашниот ден присуствуваше помеѓу жителите на Штип.

Заедно со членовите на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Штип, упати силни пораки за обединетост на Македонскиот народ во ова време на премрежја и негаторски однос на актуелната власт кон се што е Македонско.

Притоа ги повика сите граѓани на завршниот митинг на Гордана Сиљановска Давкова и Коалицијата за Подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕкој ќе се одржи во овој регионален центар на Брегалничкиот регион.

Енергија, сплотеност и единство подигнати на највисоко ниво.
ВМРО ДПМНЕ- ШТИП со право се нарекува центар на Македонштината.
Во Петок на 19.04 од 20:00 часот ве очекуваме на завршниот митинг. Штип бил и ќе биде срцето на ВМРО.

-напиша во оваа пригода Јохан Тарчуловски од Штип.

Коментирај