Јанева, Јовановски и Милевски одат на суд за „Рекет“

0
286

Советот за оценка на обвинителен акт на Основниот кривичен суд Скопје, ги одби приговорите на осомничените во случајот „Рекет“ во однос на обивнителниот акт на ОЈО. Од судот велат дека откако по одбрениот обвинителен акт ќе биде оформен кривичен предмет, истиот ќе биде распределен на понатамошно постапување, а странките и јавноста ќе бидат известени за одржувањето на главната јавна расправа. Ова значи дека започнува судењето за осомничените во случајот „Рекет’, Катица Јанева, Бојан Јовановски и Зоран Милевски.

Извор: република.мк

Коментирај