Ивор Мицковски: Ова не е Европа, ова е фашизоидна реторика на изгубени и неписмени реакционери

0
170

Претседателот на Европскиот парламент Тајани, прво си ја припои Истра кон Италија, па сега го фали Мусолини, инаку и агресор на овие наши територии.

И како утре да има објасниш на домашниве фашистчиња дека ова не е Европа, дека ова е фашизоидна реторика на изгубени и неписмени реакционери во политиката, кои не знаат како да проектираат иднина, па се задоволуваат со болна носталгија.

IMG_20190315_004853_011

Коментирај