Ивор Мицковски: Како се убива дечко на 28 години? Кога државата е поделена на мафијашки кланови

0
505

Колумнистот Ивор Мицковски, со свој став за убиството на 28-годишниот фудбалер Мартин Јанушев, кој во петокот пред својот дом во скопската општина Аеродром беше изрешетан со пет куршуми во пределот на вратот и главата од лице кое МВР се уште го води како „непознат сторител“.

„Знаете кога се убива дечко на 28 години. Кога државата е станата поделена на мафијашки кланови, кога се убива млад човек, и не те занима дали може да исправи, дали може да врати што треба да врати. Или кога на младите се наплаќаат сметките на постарите. Или кога постариот мангуп не го трпи помладиот. Но, тоа баш зборува за мафијашко однесување, на определба за поделба, ти таму, ти под мене, или слушаш или е судар. Ќе сфатиме евентуално и ова убиство што е, но се осеќа еден подем на подземјето, на двете страни, кои со задоволство кокетираат со таквите структури“ напиша Мицковски на својот профил на фејсбук.

Коментирај