Испил цело пакетче вијагра, а тоа што следувало е лекција за сите мажи

0
839

Маж од Велика Британија кој земал десет пати повеќе од дозволените апчиња вијагра доживеал вистински пекол со трајни последици, пренесува „Дејли меил“. Тој тоа го направил најверојатно од незнаење, па го испил целото пакетче со средствата за потенција.

Освен што тој забележал поголема осветленост на видот на светло, не можел да гледа ниту во темница, а лекарите утврдиле дека станува збор за сериозно оштетување на неговите очи.

За жал кога веќе еднаш ќе дојде до оштетување на видот, штетата не може да се поправи, т.е да се лекува.

Што се случило со пациентот е непознато, бидејќи како што изјавил лекарот кој го прегледал, тој никогаш повеќе не се појавил на преглед.

Истражувањата покажуваат дека дупла доза од оваа супстанца за потенција може да му пречи на видот, па оттука не е ни невозможно ако мажот кој испил цело пакетче да нема трајни последици со видот.

Извор:republika.mk

Коментирај