Интервју на Чулев: Дел од Криминaлиcтичкaтa полиција на платен список на кpиминaлни групи (ВИДЕО)

0
544

Дел од раководниот менаџмент директно инволвиран во криминалните групи, а лица Криминалистичката полиција на платен список на криминалците. Ова во интервју за Алфа го открива министерот за внатрешни работи во техничката Влада, Наќе Чулев.

Наќев говореше и за реформите во УБК, незаконското функционирање на АНБ, каков изборен процес ќе спроведе МВР и која ќе биде судбината на решенијата кои набрзина ги додели Оливер Спасовски

Со него разговараше Катерина Гетева

Чулев: Во МВР има тарифа за држење кривични пријави во фиока како и за квалификување на потешки кривични дела во полесни

Коментирај