Илиевски: Оние кои размислуваат во Македонија да озаконат диктатура ќе се повлечат на 3 јануари, или 100 дена подоцна

0
232

Оние кои размислуваа/т во Македонија да озаконат диктатура и да ги погазат Уставните права на граѓаните, за разлика од законот – не се повлечени. Но, ќе се повлечат, кој на 3-ти јануари, кој 100 дена подоцна, пишува на фејсбук Богдан Илиевски.Според него, поминале три дена од обидот Македонија да има демократија како во Саудиска Арабија.

Законот за воведување диктатура по реакциите на јавноста беше повлечен „на дополнителни консултации и доработка. Оние кои размислуваа/т во Македонија да озаконат диктатура и да ги погазат Уставните права на граѓаните, за разлика од законот – не се повлечени. Но, ќе се повлечат, кој на 3-ти јануари, кој 100 дена подоцна, пишува Илиевски.

Коментирај