Храна која ќе ви помогне подобро да спиете

0
477

Храната е лек доколку се консумира умерено и во вистинско време се консумираат соодветни намирници.

Наша препорака е намирниците да се консумираат 2 часа минимум пред спиење со цел да имате уште помирен и полесен сон.

Доколку мака мачите да заспиете еве кои намирници ќе ви поогнат да имате подобар сон: Чаша топло млеко, мед, банана, јатки (ореви, бадеми), вишни, чај, јогурт, грозје, сок од цреши, наут, јајце

Коментирај