Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави во УЈП

0
661

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи.

Според предлог-законот за персонален данок на доход, наместо граѓаните тоа ќе го прави УЈП, а граѓаните ќе треба само да ги потврдат или корегираат информациите во пријавата.

Коментирај