Градоначалникот на Прилеп го промашил споменикот, наместо на св. Климент Охридски, цвеќе му положил на Ченто

0
585

По повод патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“, делегација од Општина Прилеп предводена од градоначалникот Илија Јованоски и од училиштето викендов положи цвеќиња пред споменикот на првиот претседател на президиумот на АСНОМ, Методија Андонов Ченто и Могилата на непобедените.

Јованоски очигледно го промашил државниот празник, па му положил цвеже на Ченто, наместо на св. Климент Охридски.

Коментирај