Градоначалникот молчи: ОУ „Петар Здравковски-Пенко“ без биста и натпис

0
352

Дарко Костовски, претседател на општински комитет на ВМРО-ДМНЕ во Бутел го праша градоначалникот Велимир Смилевски каде се бистата и натписот во ОУ Петар Здравковски Пенко ?!

Веќе неколку дена ова основно училиште во Бутел е без биста и натписна табла каде треба да бидат ликот и името на Петар Здравковски Пенко !

Дополнително прашувам:
Дали и ова беше предизборно ветување ?

Дали градоначалникот има за цел преќутно да го преимени ова основно училиште ?

Дали градоначалникот има контрола над раководството во ова училиште ?

Очекувам брз одговор, заради интерес на загрижените граѓани од населеното место Скопје Север но и од територија на цела Општина Бутел.

Извор: република.мк

Коментирај