Градоначалникот Гиевски со уцена до граѓаните: Гласајте за Стево ако сакате да ви ги асфалтираме улиците (ФОТО)

0
780

Градоначалникот на општина Зелениково, Борче Гиевски врши класична злоупотреба на извршната власт во предизборни цели. Граѓаните во коментари го потсетуваат за неговите изборни ветувања од 2017 година и се жалат за неасфалтирани улици, што е еден од нивните најголеми проблеми.

Градоначалникот преку коментари на својот Фејсбук ги убедува жителите на општина Зелениково да гласаат за Стево Пендаровски и да се “покажат највише сега”.

Гиевски ги злоупотребува своите позиции во извршната власт за да влијае врз изборите со уцени, што претставува кршење на Изборниот закон со што би требало да се позанимава обвинителството.

Еве како Гиевски ги врбува жителите за гласање:

58721811_413678229417228_1808757663471763456_n

59561346_431742757392259_4750866289080139776_n (1)

57180200_400191407249143_443726072215764992_n (1)

 

Коментирај