Готвењето на плин е лошо за здравјето – еве што треба да практикувате

0
582

За разлика од електричните рингли, плинските имаат една маана. Додека готвите, се ослободува дополнителна количина на јаглероден моноксид, азот диоксид и формалдехид.

Да биде појасно, ова е истото она трио на загадувачи што несакајќи го консумирате додека го вдишувате чадот од туѓа цигара т.е. при „пасивно пушење“.

Затоа, кога готвите, особено на плин, вклучете го аспираторот во кујната. Аспирацијата го смалува нивото на загадувачи и штетни гасови за огромни 60-90%.

Ако веќе не можете да прекинете со цигарите, или да се заштите од штетното влијание на гасот и загадениот воздух, неопходно е барем од време на време, колку што е можно, да ги прочистите белите дробови од никотинот и останатите отрови наталожени во нив.

Овој рецепт се покажал како многу делотворен на тој план. Состојките кои ќе ви бидат потребни се лесно достапни: 1 литар вода, две големи лажици куркума, 400 грама кафен шеќер, едно мало парче корен од ѓумбир, 400 грама лук

Лекот се подготвува многу лесно. Во сад истурете ја водата и згответе ја заедно со шеќерот. Потоа додајте ги и останатите состојки. Напитокот пијте го во текот на денот.

Извор: Таратур.ком

Коментирај