Ѓорѓиевски: СДСМ во Kомисијата предложува членови хулигани со дипломи од Канвас

0
514

Пратеникот Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ, денес околу темата за составот на Комисијата за прашања за изборите и именувњата од собраниската говорница изјави дека СДСМ предлага членови кои што две години ја фарбаа Македонија и нејзините  историски обележја и членови со дипломи од Канвас.

Ѓорѓиевски посочи дека е крајно несериозно од страна на СДСМ со тоа што во таква важна комисија предложува хулигани кои ги осудуваше целата македонска јавност.

Од друга страна, Ѓорѓиевски ги замоли пратениците од СДСМ да го слушаат гласот на народот што протестира односно како што кажа тој осеќа колективен инстинкт за загрозеност на својата држава.

Коментирај