Горазд Росоклија: ТРАГЕДИЈА И ТРИУМФ

0
819

ТРАГЕДИЈА И ТРИУМФ

Колку е трагично што македонскиот национален идентитет ќе треба да го афирмираме од дното до кое не доведоа, привилегија е на сегашниве генерации што имаме обврска и животна можност да се избориме за нашето постоење како македонска нација и да поставиме здрави вредносни темели за македонска држава и за македонски национален идентитет.

Трагичната судбина што ни ја аранжираат три скромноумни битанги, Заев, Шеќеринска и Димитров, со привремена поддршка од „меѓународната”, да ја претвориме во животен триумф за секој од нас.

Пишува: Академик Горазд Росоклија на Фејсбук

IMG_20181105_015656_555

Коментирај