Го изгубила венчалниот прстен во океанот, па го пронашла 10 години подоцна!

0
310

Жената раскажа како нејзиниот сопруг конечно го нашол изгубениот венчален прстен и тоа десет години откако го изгубила во океанот.

33 годишната Алана Милан и нејзиниот 39 годишен сопруг Русел биле на меден месец во Фиџи кога нивниот прест исчезнал без трага. После пребарувањето во океаното, новопечените сопружници се помириле со тоа дека прстенот повеќе никогаш нема да го видат. Меѓутоа, десет години покасно во неформален разговор помеѓу Русел и неговиот колега Вил  насетил дека сепак постои малку надеж.

 „Пред отприлика две недели, мојот сопруг беше на пиво со колегата и низ разговор заклучиле дека двајцата биле во Фиџи. Русел спомнал дека го изгубиле венчалниот прстен, а Вил се надоврзал дека две години покасо го пронашол прстенот кој бил прекриен со песок и им го дал на родителите да го чуваат. Но Русел не помислил дека тоа е неговиот прстен, сепак станува збор за две години покасно.

Два дена покасно, колегата го зел прстенот од родителите и му го покажал на Русел. А тоа бил неговиот изгубен прстен, „Цела приказна е неверојатна. Се уште неможе да верува. Но смешно е тоа што на сопругата и го ставив повторно прстенот, но сега повеќе не може да го извади. Малку деталите на него изгледаат старо, но тоа е нормално со оглед на тоа колку време поминал на океан“ рече Алана.

Парот оваа година слави 10 години од бракот, па планираат повторно да одат на „местото на злочинот“. Само овој пат, веруваме добро ќе ги чуваат прстените.

Коментирај