Гласаа болните стари и изнемоштени лица во општините од југоисточниот период

0
137

Општинските изборни комисии од Гевгелија, Валандово, Богданци и Дојран потврдија дека без проблеми завршило гласањето на пријавените болни, стари и изнемоштени лица во првиот круг од претседателските избори во Македонија.

Во ОИК Гевгелија правото на глас го искористиле 102 лица, во општина Валандово 38 лица се изјасниле за избор на претседател,во Богданци од пријавени 35 правото на глас било искористено од 31 лице и во општина Дојран глаале сите 17 пријавени лица.

Изјаснувањето од првиот круг на претседателските избори сеуште трае во меѓуопштинскиот затвор во Гевгелија.

Извор:Република

Коментирај