Героски: ВМРО-ДПМНЕ се етаблираше како водечка сила во земјата!

0
574

Уредникот на Слободен Печат, Бранко Героски, во својата денешна колумна прецизно ги анализираше изборните резултати од претседателските избори од вчера.

Героски вели дека победата на Пендаровски е јасна и недвосмислена, но, во исто време се покажува дека ВМРО-ДПМНЕ се намеѓетнува како водечка сила во земјата.

–Со близу 380.000 освоени гласови и со победа во поголемиот дел од македонските општини, ВМРО-ДМНЕ во овој момент се етаблира како водечка политичка сила во земјата. Тоа е факт што не може да се одрече, без оглед што ова не беа парламентарни, туку претседателски избори. Не само што се потврди, туку и се засили одличниот резултат на партијата по првиот изборен круг – пишува главниот уредник на Слободен Печат

Целата колумна прочитајте ја на следниот ЛИНК.

Извор:Лидер

Коментирај