17 C
Скопје
сабота, јуни 6, 2020
Вести Генералниот секретар на УМС од Штип: Ќе ве победиме, нема да не...

Генералниот секретар на УМС од Штип: Ќе ве победиме, нема да не заплашите!

0
347

 

Денес генералниот секретар на УМС Горјан Донев, како одговор на заплашувањата врз членови на УМС на ВМРО – ДПМНЕ, порача:“Ќе ве победиме, нема да не заплашите!

Ова е атмосферата од Штип, еден од бастионите на ВМРО.
Ова е само мал ден од она што следува на претстојните претседателски избори, а потоа и на парламентарните.
Младите се будат, со чиста мисла и силна волја се подготвени да стават крај на ова лудило кое се нарекува заевизам.
Заевизмот е навлезен во секоја пора во општеството и најмногу ги уништува младите.

Време е за крај.
Време е да го чуете крикот на младите.”

Вечерва од Штип младите порачаа дека нема сила која ќе ги сопре во остварување на своите цели, а тоа е подобра иднина за младите тука во Македонија, не во туѓина. Тие порачуваат и дека се подготвени да извојуваат победа на претседателските избори, рамо до рамо со сите кои веруваат во Македонија, и бараат да им се приклучат младите.

 

Коментирај