Гејтс и други директори на моќни компании масовно даваат оставки во екот на епидемијата на коронавирусот

0
738

Технолошкиот иноватор и основач на „Microsoft“, Бил Гејтс, e еден од извршните директори кои во екот на пандемијата на коронавирусот поднеле оставки на своите работни места.

Некогаш најбогатиот човек на светот изјавил дека планира да посвети повеќе време на Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, но додал дека ќе остане советник за технологија на компанијата Microsoft.

Гејтс, меѓутоа, не е единствен. Напротив. Оставки, баш насред пандемијата на коронавирусот, поднеле и други директори на моќни светски компании.

Еве кои се директори на компании-гиганти поднесоа оставки во екот на коронавирусот: Џини Ромети – IBM, Џејмс Марен – MGM, Мерилин Хјустон – Lockheed Martin, Боб Ајгер – Disney, Лес Вексер – LBrands, Ајаи Банга – Mastercard, Џејсон Друхе – Uber ITS, Ренди Фрир – Hulu, Фернандо Мерс – Nestle, Кејт Блок – SalesForce, Барбара Новик – Blackrock…

Извор: Таратур.ком

Коментирај