ФОТО: Загаденоста во Центар три пати над дозволената

0
234

Според мерните станици поставени во централното градско подрајче на главниот град на Македонија, покрај штетните пм 10 честички, во воздухот во Центар е забележано високо ниво на азот диоксид, сулфур диоксид и јаглерод моноксид.

Според мерната станица на „Скопје дише“ која мерењето го извршува со „аирпинтер“, загаденоста на воздухот во општина Центар, Скопје изнесува над 140 ПМ-10 честички на метар кубен.

Коментирај