ФОТО+ВИДЕО: Најлудиот 3Д-Музеј во светот е на Филипините

0
373

Во повеќе музеи во светот не е дозволено фотографирањето, а во некои од нив таа привилегија им се наплаќа на посетителите.

Но, тоа не е случај со Музејот на уметност на островот Манила во Филипини. Таму посетителите се охрабруваат да се соживуваат или да се забавуваат со уметничките дела и притоа да прават многу фотографии од своите „лудории“.

Уметноста на сликите не е комплетна доколку не се , доколку не направите фотографија со нив, вели Блит Камбаја, секретар на Музејот.

Музејот е исполнет со уникатни уметнички дела со кои доколку се фотографирате од одреден агол се создаваат оптички илузии кои прават да изгледа како да сте, на пример, да сте излегле надвор од сликата или да сте нападнати од некого.

Погледнете го видеото и прекрасната галерија од фотографии:

interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-1 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-2 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-3 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-4 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-5 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-6 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-7 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-8 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-9 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-10 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-11 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-12 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-13 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-14 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-15 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-16 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-17 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-18 interactive-3d-museum-art-in-island-philippines-19

Коментирај