ФОТО: Почина најстарата жена во Русија, имаше 128 години

0
376

Најстариот човек во Русија – Нана Шаова почина на 128-годишна возраст, во градот Баксан во Република Кабардино-Балкарија.

Ова го објави Регионалната администрација на официјалната Инстаграм страница. Жената беше официјално призната за највозрасната личност во Русија од јули 2017 година.

nana-saova1

Според кажувањата на синот на Нана, таа има осум деца, 19 внуци, 33 правнуци и седум праправнуци.

Извор:kurir.mk

Коментирај