ФОТО: По повод денот на албанското знаме, во Голема Речица поставен двоглав орел

0
5325

Двоглавиот орел кој беше во подготовка минатата недела, беше поставен за денот на Албанското знаме во Голема Речица, Тетово, пишува Инфомакс.

Додека Мирослав Грчев, Петре Шилегов и Алаѓозовски се спремаат да ги демонтираат и релоцираат спомениците на Македонските херои и дејци, Албанската заедница постави двоглав орел во Голема Речица во Тетово, по повод денот на албанското знаме.

Засега нема информации дали споменикот е поставен со или без дозвола.

Коментирај