(Фото) НБА повеќе нема да биде иста – Се воведува ново правило, а тренерите ќе ја имаат оваа можност!

0
179

НБА лигата од следната сезона ќе воведе ново правило – популарниот “челенџ” (Challenge).

Тренерите ќе имаат можност да ја преиспитаат секоја дискутабилна одлука на судиите.

Ќе имаат право на еден “челенџ” по натпревар, а ќе можат да проверат дали бил прекршок или не, дали топката била во слегувачка позиција и дали играчот ја згазнал аут линијата.

Коментирај