ФОТО: Меланија Трамп на 16 години – погледнете ја нејзината прва фотосесија

0
587

Триесет години пред да стане прва дама на САД, Меланија Трамп се обидуваше да се пробие во модниот свет. Својата прва модна фотосесија Меланија ја направи во својата родна земја Словенија.

На црно-белите фотографии, кои се дело на словенечкиот фотограф Стане Јерко, таа има 16 години.

Меланија ТрампМеланија Трамп

Стане изјавил дека изгледот на Меланија го привлече неговото око додека таа чекала своја пријателка потпрена на ограда. „Беше јануари 1987 и јас си заминував дома по завршувањето на модна ревија. На скалите здогледав девојка кога веднаш ми го зароби погледот. Таму стоеше висока, слаба и атрактивна девојка со специфични очи“ – изјавил Јерко. Тогаш, тој ја поканил за фотосесија во своето студио.

Јерко најпрво ја опишал Меланија како срамежлива и повлечена девојка, но признал дека за кратко време се прилагодила на фотоапаратот.

Меланија ТрампМеланија ТрампМеланија ТрампМеланија Трамп

Фотографиите на Јерко стигнаа до големи модни агенции кои ѝ ја отворија вратата на младата девојка кон светската модна индустрија.

Меланија ТрампМеланија ТрампМеланија ТрампМеланија ТрампМеланија ТрампМеланија ТрампИзвор: Фемина.мк

Коментирај