ФОТО: Математичка задача која можат да ја решат само најинтелигентните

0
778

На социјалните мрежи се води вистинска полемика околу решението на една задача, која впрочем е и мал тест за интелигенција. Затоа ние, на читателите на Јавно.мк им даваме оваа утринска гимнастика на умот.

Како што се гледа од фотографијата од луѓето се бара да го дадат одговорот на оваа задача, односно тест за интелигенција, каде што пишува дека дури 79% од тие што ќе се обидат, нема да дадат почен одговор.

Во задачата се наведени три предмети, секој од нив има посебна вредност. Погледнете убаво, внимателно, детално и пишете го одговорот на задачата:

Коментирај