ФОТО: Македонскиот јазик не фигурира – Албанскиот единствен службен јазик во МВР

0
3966

Документ од примопредавање на материјали во МВР објавен на Твитер покажува дека во делови на полицијата албанскиот јазик станал единствен службен јазик.

Без разлика на потеклото на полицискиот службеник и неговата етничка припадност, официјалните документи мора да им бидат достапни на сите, така што ќе бидат напишани на македонски јазик.

„Полицаец во Центар, предал смена со албански јазик! Копитото муртинско за ова се бореше. #НикогашПовеќеЗаев“, стои во твитер објавата на „KajMakamot“

Коментирај