ФОТО: Македонија се гуши и оваа вечер

0
351

Оваа вечер воздухот во Македонија е загаден.

Вечерва најзагадено според апликацијата „Мој воздух“ е во Битола каде присуството на ПМ10 честички е 502 µg/m3, како и  во Скопје,  каде има 151 µg/m3.

Bitola-zagaduvanje Skopje-zagaduvanje Kumanovo-zagaduvanje

Коментирај