ФОТО: Крива Паланка доби модерен голф терен

0
304

Крива Паланка доби модерен терен за голф. Ова е само еден од многуте проекти на локалната власт на СДСМ во општината.

Очигледно иснпирирани од фактот дека последниве години соседна Бугарија е магнет за туристите голфери, каде покрај другите, и македонските туристи ги користат голф терените, и локалните власти во Крива Паланка се одлучиле на овој чекор.

Со потпишувањето на Договорот за добрососедство дојде до значително зголемување на бројот на туристите од Бугарија во Македонија и обратно, па можеби овие кривопаланечки модерни голф терени ќе бидат инспирација за развој и промоција на овој спортски туризам, а Крива Паланка може да биде организатор на турнир во голф.

Погледнете ги фотографиите кои до редакцијата на Јавно.мк ги испратија кривопаланчани:

Golf-teren-Palanka-1 Golf-teren-Palanka-2

 

Коментирај