Фијаско на Заев, Македонија заборавена: Германски авто-гигант ќе инвестира во Србија со 1.000 вработувања

0
510

Откако на власт дојде Зоран Заев и СДСМ, Македонија е биквално заборавена земја од странските инвеститори.

До неодамна, Македонија беше лидер во отварањето на нови фабрики и нови работни места, но со доаѓањето на новата власт на чело со Зоран Заев ова комплетно се промени и Република Македонија е заборавена од странските инвеститори.

Најнов доказ за ова е најавата за нова германска фабрика во Србија која ќе донесе 1.000 вработувања.

Српските медиуми пишуваат дека германската компанија „Friedrishafen” ќе гради фабрика во Панчево.

-Компанијата уште во правата фаза ќе вработи 540 лица, а планот е да бидат вработено околу 1000. Следната година инвестицијата ќе изнесува 40 милиони евра, во 2020-та година ќе инвестира уште 25 милиони, а во 2021-ва година ќе вложат уште нови 20 милиони евра, пишуваат медиумите пренесувајќи официјално соопштение.

Коментирај