ФЕЈСБУК СТАТУС: Математиката на Царовска и на пазар, не е иста

0
368

1 леб-25 денара(евтиниот од 600гр) , 2 паштети од по 10 ден , доручек, Пола кило компир 35ден со сол само и 1 лажиче зејтин дека варен да не се троши зејтинот за ручек плус пола краставица 25ден, за вечера од лебот што останал со една конзерва риба за двајцата 45 ден = 140денара мени за дневен оброк за мене и жена ми и еве уште 150 денари за малиот за дента =300 ден за јадење =9000 само за јадење(какво такво).

Автобуска карта месечна за двајцата за до работа 3000 , вода да штедиме 600 ден, струја исто со штедња ми доаѓа 1600, парно 1450, кредит 7000 = вкупно 22.650 , картиците ги заборавив, колата ќе ја шитнам дека пп математикава трошок ми е , на одмор нема да идам , детево градинка забораив 1500 , за разболување недај боже , облека голи ќе си идеме , Е СТВАРНО НЕ МИ Е ЈАСНА СТАТИСТИКАВА НА ЦАРОВСКА, АЈ НЕКА ДОЕ НЕКА МИ ОБЈАСНИ КАКО СЕ ОВА СО 17.000 ДЕНАРИ , КАКО!? АБЕ НЕ ВИ Е СРАМ МАЛКУ ИЛИ ОПЕРИРАНИ СТЕ ОД ТОА?

Коментирај