„Фејсбук“ падна – корисниците во паника

0
454

Платформата на социјалната мрежа „Фејсбук“ падна и милиони корисници ширум светот се погодени.

Ова е вторпат во рок од еден месец платфмормата на Фејсбук да потфрли и да не може да се користи нормално.

Засега, нема никакво објаснување од менаџментот за дефектот.

Според странските медиуми, најмногу се погодени корисниците на Велика Британија и Белгија, но пријави за неможност од користење стигнуваат и од Унгарија, Полска и од Балканот.

Бројни пораки за дефектот на Фејсбук се споделуваат и на Твитер, а најмногу штета трпат оние кои ја користат мрежата за професионални цели.

Извор:Лидер.мк

Коментирај