Фејсбук ќе започне со откупување на акции

0
519

Најголемата социјална мрежа на светот, Фејсбук, одлучи да започне со постепено откупување на акции со цел да го развива бизнисот на подолг рок.

Почетокот ќе стартува во првиот квартал од 2017 година, а непознато е колку ќе трае постепеното откупување на акциите. Тоа ќе од многу фактори како што се: цената на акциите, економската состојба, пазарните услови и алтернативни инвестициски можности, посочуваат од компанијата.

Во моментов Facebook располага со 26 милијарди долари во форма на парични средства и краткорочни инвестиции.

Мрежата е основана во 2004 година.

Коментирај