Фатиме: Од 2008 до 2015 следени биле најмалку 4.286 телефонски броеви без судски наредби

0
411

оказите упатуваат на сомнение дека преку системите за следење на комуникациите, од 2008 до 2015, следени биле најмално 4286 телефонски броеви без судски наредби.
Дополнително следена е комуникација на броеви и пред да биде издадена наредба, но и по нејзиното истекување – изави Специјалната јавна обвинителка, Фатиме Фетаи, во рамки на презентирање на најновата истрага на СЈО, Таргет.

fatime fetai2

Во рамки на истрагата осомничени се десет лица од УБК на различни позиции од највисоките до пониските ешалони дека сториле кривично дело: Злоупотреба на службена положба и овластување.

Коментирај