Факти на денот: ВМРО-ДПМНЕ се откажува од државното финансирање, а функционерите на СДСМ не се откажуваат од нивните плати

0
524

Ова се четирите факти кои според ВМРО-ДПМНЕ го одбележаа денешниот ден.

1. ВМРО-ДПМНЕ се откажува од државното финансирање, но СДСМ не се откажува од платите на функционерите.

2. Владата профитира од превозот на луѓе од странство во време на коронавирус. Летот од Загреб поскап од двојно подалечните Минхен и Малта.

3. Власта го уништува бизнисот. Не се прифаќа мерката за 50% субвенционирање на придонесите и платите.

4. Задоцнетите мерки против коронавирусот резултираат со прогресирачки број на заболени.

Коментирај