Енергично и храбро: Мицкоски најавува дека ќе ги порази политичарите од транизицијата!

0
490

Христијан Мицкоски во неговиот живот нема апсолутно никаква концесија кон никого. Христијан Мицкоски е човек кој припаѓа на нова генерација на политичари кој што сака да ги порази оние транзициони политичари од едно време. Човек на кој што му се приоритет националните и државните интереси така работи и така работи со соработниците кои го опкружуваат така и ќе продолжи во иднина, рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во интервју за Топ Тема.

Тој дополни дека националните и државните интереси се негов приоритет и фокус на делување во политиката и во животот.

-Ова за мене е огромна шанса чест и обврска да оставам историска димензија за сопствениот народ и сопствената држава, дополни Мицкоски.

Мицкоски вели дека она во што верува е во подобро утре за Република Македонија. Тој вели дека она на што би се фокусирал е на сите оние штетни политки кој што ги води СДСМ и тука треба да дојде до израз сонот на неговата генерација а тоа е евроатланска интегрирана Република Македонија, успешна и проспиретна и држава на среќни граѓани и тоа е она што го должи на неговата генерација.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, потсети на изборните ветувања на Заев.

-Тоа се 30.000 денари просечна плата, 16.000 денари минимална плата, докторите да имаат просечно 100.000 денари плата, зголемени субвенции, зголемени пензии, повеќе странски инвестиции, да ја намалиш невработеноста, реформи во образованието, реформи во судството. Тоа беше ветено, потсети претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.

Според него, тоа повеќе наликува како човек кој тоне во жив песок и сега му треба сламка за спас.

-Суштината е таква, но тоа е поразителна за Република Македонија. Последиците ќе бидат големи, рече Мицкоски.

Коментирај