Емилија Гелева: Не може предавникот да стане херој

0
1740

Зошто народот воопшто бира претседател, претставници во парламент и слични тракатанци?! За да живеете како мали „богови“, да пирувате материјално и да си уживате во големи привилегии? Затоа ли ве бира господа?! НЕ! Ве бира за во даден пресуден миг да им го заштитите натамошното битисување како народ и државата Македонска и по цена на вашата сопствена мизерна кожичка! Ако не сте знаеле тоа е Херојство! А вие се покажавте како обични калкуланти – мочковци! Затоа од сега сте помножени со нула!

Со умот на вашите странски „газди“ кои продаваат шизофрена верзија на постоењето, на долг рок и метафизички, една бедна политичка игранка „уметнички“ се става во флоскулата херој-предавник.

Ама, со кристално чистиот македонски ум не може, ниту од илјаду годишна перспектива предавникот да стане херој! Затоа вие сте обични предавници – мочковци! Не се залажувајте дека историјата на Универзумот поинаку ќе ве запише, освен како бедни кукавици!

Фејсбук статус на Емилија Гелева

Коментирај